هنگامی که افراد برای پایان نامه خود در مقطع ارشد و دکتری نامی انتخاب می‌کنند، دغدغه تکراری نبودن آن را دارند. به طوری که مدام می‌پرسند آیا ممکن است این نام توسط شخص دیگری انتخاب شده باشد یا خیر؟ به همین دلیل به سراغ استعلام آن در سامانه‌های اینترنتی مختلف می‌روند. یکی از بهترین راه‌ها برای استعلام گرفتن در این باره، استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی چون ایرانداک و سیویلیکا است. در این مطلب قصد داریم نحوه جستجو پایان نامه مقاله در ایرانداک، سیویلیکا را خدمت شما شرح بدهیم. اگر شما هم به دنبال اثبات استقلال علمی و ادبیاتی پروژه تحقیقاتی خود هستید، این مطلب برای شماست. پس تا انت‌ها ما را همراهی کنید.

ایرانداک چیست؟

این پژوهشگاه در ابتدای کار خود به نام «پژوهشگاه علوم و فناوری ایران» شناخته می‌شد. این نام در سال ۱۳۸۸ به نام ایرانداک تغییر کرد. البته تاسیس این پایگاه علمی به ۴۱ سال قبل از آن؛ یعنی ۱۳۴۷ بازمیگردد. در آن زمان وزیر علوم وقت؛ یعنی محید رهنما این پایگاه علمی – تحقیقاتی را راه اندازی کرد. ایرانداک به عنوان یک پایگاه داده شناخته شده این امکان را به شما می‌دهد تا مقالات علمی و پایان نامه‌ها را سرچ کنید.

این سایت‌ها این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که به راحتی مقالات و پایان نامه‌های مدنظر خود را بیابید. در این پایگاه داده امکان سرچ برپایه عنوان، نویسنده، موضوع و… برای شما فراهم شده است. می‌توانید خلاصه مقالات و چکیده پایان نامه‌ها را مشاهده کنید و درصورت تمایل پایان نامه را از صفر تا صد دانلود کنید. درصورتی که به کارهای علمی علاقه‌مند هستید، این پایگاه داده برای شما بسیار مفید است.

چگونه در ایرانداک به سرچ مقاله بپردازیم؟

همانطور که گفتیم ایرانداک یک پایگاه علمی و معتبر برای یافتن مقالات و پایان نامه‌های علمی است. درصورتی که قصد دارید در این سایت به سرچ مقالات بپردازید، ابتدا باید به قسمت جستجوی پیشرفته بروید. برای سرچ کردن در این قسمت می‌توانید از فاکتور‌هایی مانند کلمات کلیدی، نام نویسنده و… استفاده کنید. از طرف دیگر در ایرانداک دسته‌بندی‌های موضوعی متنوعی موجود هستند که به کمک آن‌ها می‌توان پایان نامه‌های مربوط به موضوع علمی خود را یافت. یادتان باشد که سرچ مقاله به کمک ایرانداک هزینه بر است و رایگان نمی‌باشد. البته که این هزینه هنگفت نبوده و تنها برای هر سرچ باید ۱۵ هزار تومان بپردازید. سپس ایرانداک، نتیجه استعلام مدنظر شما را به پست الکترونیکی شما ارسال می‌کند.

سیویلیکا چیست؟

از سیویلیکا هم به عنوان یک منبع علمی برای سرچ مقالات و پایان نامه‌ها در ایران یاد می‌شود. این سایت امکان جستجو و دسترسی به پروژه‌های علمی را برای متقاضیانی چون محققان و دانشجویان فراهم کرده است. دراین سایت هم می‌توانید براساس فاکتور‌های مختلفی مانند کلمات کلیدی و موضوع به جستجو مقاله و پایان نامه بپردازید. هم امکان دریافت خلاصه مقالات و هم نسخه کامل آن را از این سایت دریافت کنید. در این صورت دانشجویان و محققان می‌توانند به شکلی کاملا راحت به حجم بالایی از کارهای علمی دسترسی داشته باشند.

هدف سیویلیکا، ارتقای کیفیت پروژه‌های علمی در کشور است. از این منبع اطلاعاتی می‌توان به عنوان یک سورس قابل اعتماد و قابل دسترس برای ایرانیان یاد کرد. استفاده از سیویلیکا، هم به صورت رایگان و هم به صورت خرید اشتراک فراهم است. نیازی به توضیح نیست که نسخه پولی دارای امکانات بیشتری می‌باشد. در ادامه شما را با نحوه سرچ مقاله در سیویلیکا آشنا خواهیم کرد.

چگونه در سیویلیکا به سرچ مقاله بپردازیم؟

اکنون که با سایت‌هایی مانند ایرانداک و سیویلیکا آشنا شدید، می‌بایست شما را با سرچ مقاله در سیویلیکا آشنا کنیم. همانطور که دیدید سیویلیکا یک پایگاه داده دارای اعتبار بالا به منظور نشر کارهای علمی در کشور ایران می‌باشد. امکان سرچ مقاله در این پایگاه داده به دو روش فراهم است. اوّلین راهی که پیش روی شماست، استفاده از امکان جستنجوی پیشرفته می‌باشد. امکان اینکه در این قسمت با فیلتر‌های مختلف به سرچ مقاله بپردازید، به راحتی فراهم است. برای نمونه می‌توان به فاکتور‌هایی مانند کلمات کلیدی، موضوع، نام نویسده و… اشاره کرد.

همچنین می‌توانید برای یافتن مقاله مدنظر، به سراغ دسته‌بندی‌های موضوعی این سایت بروید. اما برای سرچ مقاله در این سایت روش دیگری هم پیش روی شماست. مثلا می‌توانید از موتور‌های سرچی مانند گوگل استفاده کنید. درصورتی که عبارت مدنظر خود را در گوگل سرچ کنید، نتایج مربوط به سیویلیکا را خواهید دید. درچنین شرایطی مقالاتی که با موضوع مدنظر شما ارتباط دارند را خواهید دید.

سخن پایانی

انتخاب موضوع و نام برای مقاله یک گام مهم برای انجام کارهای علمی است. درصورتی که بین نام مقاله شما و نسخه‌های قبلی تشابه وجود داشته باشد، ارزش کار علمی شما زیرسوال خواهد رفت. استفاده از وب سایت‌هایی که به عنوان پایگاه داده ایفای نقش می‌کنند، راه خوبی برای جلوگیری از بروز این تشابه است. در این مطلب درباره نحوه سرچ مقاله در سیویلیکا و ایرانداک برای شما صحبت کردیم. این دو پایگاه داده امکان سرچ مقاله براساس فاکتور‌هایی چون کلمه کلیدی، نام نویسنده و… را فراهم کرده اند. همچنین از طریق دسته‌بندی‌های موضوعی این سایت هم می‌توانید مقاله مدنظر خود را بیابید

5/5 - (1 امتیاز)

نظری تاکنون درج نشده. نظر خود را بنویسید تا منتشر نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *