نقش استاد راهنما در مسیر فارغ التحصیلی و موفقیت دانشجویان برای انجام پایان نامه غیرقابل چشم پوشی است. وی مجموعه از وظایف و تعهدات را دارد که به دانشجویان برای انجام تحقیقات کمک می‌کند. در یک کلام می‌توان استاد راهنما را موظف به هدایت تحصیلی دانشجویان برای انجام تحقیقات و نوشتن پایان نامه دانست. او در تمامی مراحل انجام پایان نامه مانند انتخاب موضوع، نوشتن پروپوزال، گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده‌ها و… به دانشجو کمک می‌کند. ما نیز در پارسیان تز درخدمت شما هستیم تا در مسیر انجام پایان نامه ارشد و دکتری به بهترین شکل شما را همراهی کنیم. در ادامه درباره این سوال که «وظایف استاد راهنما پایان نامه چیست؟» بیشتر توضیح خواهیم داد.

موسسه پارسیان تز بهترین موسسه انجام پایان نامه در تهران می باشد که با کادری مجرب و با دانش به روز آماده ارائه خدمات زیر به دانشجویان عزیز می باشد: انجام پایان نامه ارشد، انجام پایان نامه دکتری، انجام مقاله، انجام پروپوزال ، انجام پایان نامه فنی و مهندسی، انجام پایان نامه علوم پایه، انجام پایان نامه علوم پزشکی، انجام پایان نامه علوم انسانی، انجام پایان نامه مدیریت و… هزینه پایان نامه و خدمات ما بصورت قسطی و با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت می باشد و شما می توانید جهت سفارش پایان نامه و اطلاع از قیمت فرم صفحه اصلی را پر کرده و یا با شماره 02166426984 در تماس شوید و یا در تلگرام یا ایتا پیام دهید.

مهم‌ترین وظایف استاد راهنما نسبت به دانشجویان

هر مرحله از مسیر انجام پایان نامه ارشد ظرافت‌ها و حساسیت‌های خودش را داراست. این استاد راهنما است که در این مراحل به یاری دانشجویان می‌آید و سبب می‌شود که هر مرحله بدون نقص انجام شود. در ادامه شما را با وظایف اساتید راهنم بیشتر آشنا خواهیم کرد.

برنامه ریزی و هدایت دانشجویان

نقش استاد راهنما در پروسه پژوهش و نگارش پایان نامه غیرقابل چشم پوشی است. ابتدا یک برنامه ریزی همراه با زمان‌بندی مناسب برای دانشجویان تدوین می‌شود. در این صورت دانشجو میداند که برای انجام هر مرحله، چه بازه زمانی را دراختیار دارد. سپس استاد راهنما برای انجام هر مرحله مسئولیت و نقش ایفا خود را ایفا می‌کند. همچنین ایشان بر عملکرد دانشجو نیز نظارت خواهد داشت تا بداند که آیا کارهای دانشجو هدفمند پیش می‌رود یا خیر؟

کمک به دانشجویان در مسیر انتخاب موضوع

مهم‌ترین قدم در هر مسیری، همان قدم اوّل است. این قاعده درباره انجام پایان نامه هم صادق است. برای نوشتن یک پایان نامه باکیفیت و غنی از نظر دانش، باید ابتدا یک موضوع خوب تعیین کرد. درصورتی که موضوع مناسبی را انتخاب کنید، خواهید دید که انجام سایر مراحل هم آسان‌تر می‌شود. استاد راهنما به دانشجو کمک می‌کند که محدوده تحقیق را بداند و یک موضوع خوب را انتخاب کند. یک استاد راهنما خوب با استفاده از تجربه و تخصصی که دارد، به خوبی دانشجو را برای انتخاب یک موضوع باکیفیت یاری می‌کند.

کمک به گردآوری داده‌ها

شاید تهیه و جمع آوری داده‌های علمی برای دانشجویان، امری سخت و زمان بر به نظر برسد. به همین دلیل استاد راهنما باید به دانشجویان کمک کند تا به شکلی آسان تر، دادها و اطلاعات مفیدی را در محدوده موضوع تحقیق گردآوری کند. استاد راهنما برای گردآوری اطلاعات می‌تواند روش‌های مختلفی را به دانشجو پیشنهاد دهد. اینکه درنهایت کدام روش انتخاب می‌شود، وابسته به عوامل مختلف از جمله توانایی دانشجو و همچنین رشته تحصیلی شما دارد. برای نمونه برای دانشجویان علوم انسانی، روش‌هایی چون پرسشنامه و مصاحبه گزینه بهتری هستند.

هدایت دانشجو برای تحلیل داده‌ها

یکی از مهم‌ترین عواملی که در نتایج نهایی پایان نامه تاثیر دارد، تجزیه و تحلیل داده‌ها است. استاد راهنما می‌بایست به دانشجو کمک کند تا به بهترین شکل، داده‌های خود را تحلیل کند و از آن‌ها نتیجه گیری کند. همچنین می‌بایست روش‌های مختلف تجزیه و تحلیل داده‌ها به دانشجو آموزش دهد و استفاده از نرم‌افزار‌های آماری مختلف را به او یاد بدهد. حتی ممکن است دانشجو در مسیر گردآوری و تحلیل داده‌ها دچار اشتباه شود. این استاد راهنما است که در مسیر رفع ایرادات پایان نامه و داده‌های مربوط به آن باید کمک کند.

کمک به نگارش پایان نامه

نگارش درست پایان نامه اهمیتی غیرقابل چشم پوشی دارد. به همین دلیل یک استاد راهنما متعهد و دلسوز باید به دانشجو برای این کار پرچالش کمک کند. او ساختار نوشتاری مناسب را به دانشجو گوشزد می‌کند، استفاده از منابع را آموزش می‌دهد، نوشتن بخش‌های مختلف را آموزش می‌دهد و خلاصه هرکاری که به علمی نگارش شدن پایان نامه کمک می‌کند را گوشزد می‌کند. در یک کلام استاد راهنما با تجربه و تخصصی که دارد، راهکار‌های نگارشی مفیدی را به دانشجویان ارائه می‌کند.

تصحیح و ویرایش پایان نامه

یکی از مواردی که دانشجویان در انجام آن گاها دچار مشکل می‌شوند، تصحیح پایان نامه است. استاد راهنما مواردی که در پایان نامه نیاز به تصحیح دارند را گوشزد کرده و برای رفع آن‌ها راهکار‌های مفید ارائه می‌کند. چندین مورد را می‌توان جز موارد نیازمند ویرایش تلقی کرد. برای نمونه ممکن است در پایان نامه شما ایرادات املایی یا نگارشی وجود داشته باشد. همچنین ممکن است ساختار درست پایان نامه از سوی دانشجو رعایت نشده باشد. درچنین شرایطی استاد راهنما تمامی موارد نیازمند ویرایش را به همراه راهکار‌های درست به دانشجو ارائه می‌کند.

تقدیر و تشویق دانشجو

استاد راهنما باید بابت مرحله به مرحله تلاش‌های دانشجو، از او تقدیر و تشکر به عمل بیاورد. درصورتی که دانشجو مورد تشویق قرار بگیرد و از سخت گیری‌های نابجای استاد به دور باشد، قطعا شوق و علاقه بیشتری نسبت به انجام پایان نامه خواهد داشت. درنهایت دانشجو می‌تواند پس از راهنمایی‌های بسیار استاد راهنما، برای جلسه دفاع آماده شود.

5/5 - (1 امتیاز)

نظری تاکنون درج نشده. نظر خود را بنویسید تا منتشر نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *