برای اتمام تحصیلات در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، انجام پایان نامه الزامی است. برای انجام پایان نامه هر دانشجو باید زمان زیادی را صرف تحقیقات و پژوهش کند. بسیاری از دانشجویان درباره پایان نامه و اهمیت آن این سوال را مطرح می‌کنند که آیا انجام پایان نامه روی معدل تاثیر دارد؟ آیا بخشنامه‌های مربوطه در این باره تغییراتی داشته اند؟ اگر شما هم به دنبال کسب آخرین اطلاعات درباره بخشنامه جدید نمره پایان نامه ارشد و تأثیر نمره پایان نامه در معدل هستید، این مطلب برای شماست. پس تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

نمره پایان نامه ارشد و بخشنامه جدید مربوط به آن

شاید بتوان ادعا کرد که در عصر حاضر نمره پایان نامه نسبت به گذشته اهمیت کمتری دارد. اگر نگاهی به بخشنامه‌های قبلی در این باره بندازید، در می‌یابید که طبق این بخشنامه ها، نمره پایان نامه مستقیما روی پایان نامه تاثیر می‌گذاشت. اما پس از ترم اوّل سال تحصیلی ۹۴ – ۹۵، همه چیز عوض شد. به طوری که قوانین جدید وضع شدند و تاثیر نمره پایان نامه از روی معدل به طور کامل برداشته شد. بنابراین می‌توان تاثیر نمره پایان نامه بر معدل را در دو بازه زمانی بررسی کرد.

افرادی که ورودی بعد از نیمسال اوّل سال تحصیلی ۹۴ – ۹۵ هستند، موضوع تاثیر نمره پایان نامه بر معدل را ندید می‌گیرند. اما افرادی که پیش از این مقطع زمانی به دانشگاه وارد شده اند، چنین تاثیری را تجربه کرده اند. اما بازهم نمی‌توان ادعا کرد که نمره پایان نامه بی‌تاثیر در آینده تحصیلی دانشجو است. چرا که اگر دانشجو به دنبال رفتن به مقاطع تحصیلی بالاتر است، باید نمره خوبی را بعد از ارائه پایان نامه کسب کند.

نمره پایان نامه و کیفیت آن

انجام پایان نامه اصول و قواعد خودش را دارد. درصورتی که به این اصول و قواعد به خوبی توجه داشته باشید، می توانید انتظار مورد قبول واقع شدن آن را داشته باشید. بخصوص اگر به دفعات در ژورنال‌های مختلف چاپ شود، قطعا می‌توانید انتظار نمره بالایی داشته باشید. به بیان بهتر بین تعداد دفعات چاپ پایان نامه در مجلات و نمره آن ارتباط مستقیم وجود دارد. اما این را هم نباید فراموش کنید که نمره دهی دانشگاه‌های مختلف به پایان نامه متفاوت است. برخی از دانشگاه‌ها سخت گیری بیشتری درباره نمره دهی داشته و برخی دیگر این گونه نیستند.

مثلا ممکن است در یک دانشگاه بخصوص، سقف نمره برای پایان نامه یک رشته، ۱۸ باشد. به طوری که دونمره دیگر مربوط به امور تحقیقاتی دانشجو باشد. اما در برخی دیگر از دانشگاه‌های کشور، سقف نمره ۲۰ است. نکته دارای اهمیتی که در این مسیر باید بررسی شود؛ ملاک‌های موثر در انتخاب نمره پایان نامه است. در ادامه این موضوع را نیز زیر ذره بین خواهیم برد. با ما همراه باشید.

نمره پایان نامه و ملاک‌های تعیین آن

اولین موردی که تاثیر غیرقابل چشم پوشی روی نمره پایان نامه دارد، انتخاب موضوع است. موضوع پایان نامه، سنگ بنای اصلی آن است و در انتخاب آن باید نهایت دقت و خلاقیت را به خرج داد. درصورتی که موضوع پایان نامه شما، مناسب باشد، می‌توانید انتظار دریافت بهترین نمره‌ها را از اساتید خود داشته باشید. برای انتخاب یک موضوع خوب می‌توانید به سراغ منابع معتبر بروید. همچنین بعد از انتخاب موضوع باید به نظم دهی دیتاها و ایجاد شکلی قابل فهم در پایان نامه توجه داشته باشید. حتی می‌توانید در پایان نامه خود از صفحات پویا استفاده کنید. یادتان نرود که چگونگی جوابدهی شما به سوالات پایان نامه هم بسیار مهم است.

اگر به دنبال بهترین خدمات انجام پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هستید، موسسه پارسیان تز درخدمت شماست. موسسه پارسیان تز برای انجام این امور از بهترین اساتید، نخبه‌ترین دانشجویان، معتبرترین منابع و البته تخصصی‌ترین نرم‌افزار‌ها استفاده می‌کند. تنها کافیست با ما تماس بگیرید تا شما را از صفر تا صد با مسیر انجام پایان نامه ارشد آشنا کنیم. همچنین درصورت تمایل شما، فرایند انجام پایان نامه شما را کلید خواهیم زد.

پایان نامه و انواع آن

درصورتی که در مقطع دکتری و یا ارشد تحصیل می‌کنید، بدانید که پس از کسب نمره قبولی در تمامی دروس، باید به سراغ انجام کار علمی و دفاع از آن بروید. به طوری که کار علمی شما به صورت صحافی شده دراختیار دانشگاه قرار گرفته و جلسه دفاع برگزار شود. موردی که در این باره دارای اهمیت است، دفاع از پایان نامه درنهایت دقت و تسلط است. به طوری که پاسخ کامل و شفاف به سوالات اساتید داور داده شود. موردی که در این باره بدانید این است که پایان نامه‌ها خود به چند دسته تقسیم می‌شوند. مهم‌ترین این دسته‌ها به شرح زیرند:

  • کاربردی: این دسته از پایان نامه‌ها با هدف رفع مشکلی خاص از جامعه تالیف می‌شوند. درواقع دانشجو تلاش می‌کند به پاسخ یک مسئله خاص و یا مشکلی قابل توجه بپردازد.
  • بنیادی: هدف از انجام این پایان نامه ها، گسترش دانش علمی و توسعه آن است. به بیان بهتر دانشجو تلاش می‌کند در حوزه علمی خاص، به کشف یافته‌های جدید برسد.
  • توسعه‌ای: این دسته از پایان امه‌ها با هدف اصلاح یا نوآوری و افزایش کیفیت محصولات و خدمات انجام می‌شوند. به طوری که رفاه و خدمات اجتماعی به سطح بالاتری برسد.
5/5 - (1 امتیاز)

نظری تاکنون درج نشده. نظر خود را بنویسید تا منتشر نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *