در مقاطع تحصیلی مختلف نوشتن پایان نامه اصول خودش را داراست. برخی از این اصول به این وابسته است که آیا دانشجوی دکتری هستید یا در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنید. با این حال چهارچوب و اسلوب پایان نامه معمولا واضح بوده و تمامی پایان نامه‌ها بخش‌های ثابتی دارند. مهم‌ترین این بخش‌ها عبارتند از چکیده، مقدمه، فصول مختلف، نتیجه گیری و…. از جمله بخش‌هایی که در هر پایان نامه‌ای باید مشخص شود، چکیده است. نگارش بخش چکیده هم اصول و قواعد خاص خودش را داراست. اگر شما هم این سوال را مطرح می‌کنید که «چکیده پایان نامه چیست؟ آموزش نحوه نگارش آن را چطور ببینم؟» بدانید خوب جایی آمده اید. در ادامه پاسخ کاملی به این سوال خواهیم داد. با ما همراه باشید.

چکیده مقاله چیست و چه ویژگی‌هایی را داراست؟

از چکیده می‌توان به عنوان خلاصه‌ای کوتاه یاد کرد که کلیتی از مطالب مهم و هرآنچه که در مقاله آورده‌اید را در خود داراست. در این بخش تلاش می‌شود که مفهومی سریع و خلاصه از محتوای پایان نامه در قالب یک یا چند پاراگراف آورده شود. در این صورت درکی کلی از پایان نامه شما فراهم می‌شود. به همین دلیل اهمیت بسیار زیادی دارد که این قسمت را با بالاترین کیفیت انجام بدهید.

علی رغم اینکه چکیده پایان نامه بخش کوچک و کوتاهی است، باید در این قسمت اجزای مختلفی را آورد. مهم‌ترین این بخش‌ها به شرح زیرند:

  • موضوع: درباره موضوع پایان نامه و دامنه تحقیقاتی آن باید در این قسمت توضیح بدهید.
  • هدف: هدف عمده پایان نامه و همچنین سوالات تحقیقاتی باید در این قسمت آورده شوند.
  • روش‌های تحقیق: باید در این قسمت روش‌های جمع آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل داده‌ها را بیاورید.
  • نتایج: که مربوط به خلاصه‌ای از نتایج تحقیق و یافته‌های کلیدی حاصل از آن است.
  • نتیجه گیری: نتایج اصلی تحقیق و اهمیتی که در حوزه علمی شما دارند، باید آورده شوند.
  • پیامد‌ها و توصیه‌ها: در این قسمت باید به نتیجه گیری‌ها و پیشنهاداتی که براساس کار شما ارائه می‌شوند، بپردازید.

برای نوشتن چکیده کاملا باید به شکل مختص و مفید مطالب را بیاورید. همچنین زبان ارائه مطالب از سوی شما نیز، زبانی قابل فهم و پویا باید باشد. به طور معمول چکیده درست بعد از عنوان پایان نامه، و پیش از فصل‌های دیگر آن قرار دارد. اتفاقا همین موضوع سبب می‌شود که اهمیت نوشتن درست چکیده دوچندان شود. در ادامه شما را با نحوه نوشتن چکیده مقاله بیشتر آشنا خواهیم کرد.

چکیده پایان نامه و نحوه نگارش آن

به منظور نگارش هرچه بهتر چکیده پایان نامه باید از قاعده و قانون خاصی پیروی کنید. به طور کلی راه و روش نوشتن چکیده پایان نامه به شرح زیر است:

  • مقدمه: موضوع پایان نامه، هدف از تحقیق و همچنین سوالات اصلی مطلب باید به طور خلاصه آورده شوند.
  • روش‌شناسی: باید به طور کامل توضیح بدهید که برای رسیدن به اهداف تحقیق، چه روش ها، متد‌ها و پروسه‌هایی را استفاده کرده اید. همچنین درباره جامعه نمونه، روش‌های جمع‌بندی داده‌ها و همچنین ابزار‌های استفاده شده هم می‌بایست توضیحات کافی را بدهید.
  • نتایج: در این بخش باید یافته‌ها و نتایج تحقیق خود را به صورت خلاصه بیاورید. اما نباید خیلی جزئیات زیادی را بیاورید. به بیان بهتر خیلی نیازی نیست به صورت دقیق به این موارد بپردازید.
  • نتیجه گیری: در این بخش باید به بررسی نتایج حاصل از تحقیق بپردازید و سوالات اصلی تحقیق را پاسخ بدهید. از طرف دیگر باید به تاثیرات عمده نتایج هم بپردازید.
  • پیشنهادات: این بخش به ارائه پیشنهادات درباره تحقیقات آینده که در این حوزه انجام می‌شوند، اشاره دارد.
  • کلمات کلیدی: چند کلمه کلیدی که در تحقیق خود روی آن‌ها مانور داده‌اید را در این قسمت بیاورید.
  • محدودیت‌ها: چنانچه در این مسیر محدودیت خاصی را تجربه کرده اید، دراین قسمت باید به آن اشاره کنید.

بهتر است چکیده شما بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه باشد. همچنین بهتر است برای نوشتن چکیده به سراغ جملات زیاد بلند نروید. تمام تمرکزتان را بگذارید تا اطلاعات شما کاملا جذاب و کاربردی باشد. بسیار مهم است که تمامی این مسائل در این ۲۵۰ الی ۳۰۰ کلمه گنجانده شوند. بهتر است بعد از نوشتن این بخش آن را دراختیار یک خواننده بی‌طرف و استاندارد بگذارید تا تمامی جوانب آن را بسنجد.

پارسیان تز؛ بهترین گزینه برای نوشتن چکیده پژوهش

نوشتن هر بخش از پایان نامه نیاز به گرفتن مشورت از افراد کاربلد دارد. اگر شما هم به دنبال نوشتن یک پایان نامه خوب و بخصوص با هدف نگارش یک چکیده حرفه‌ای را دارید، توصیه می‌کنیم که این کار را به متخصصان پارسیان تز بسپارید. در پارسیان تز افرادی کاملا کاربلد؛ شامل اساتید حرفه‌ای و فارغ التحصیلان دانشگاه‌های تاپ مشغول انجام امور پایان نامه، رساله دکتری و… هستند. به طوری که کیفیت بالای کار همکاران ما، خیال شما را از بابت یک دفاع عالی برابر اساتید داور راحت می‌کند. تنها کافیست با ما تماس بگیرید تا همکاران ما از صفر تا صد کار شما را همراهی کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

نظری تاکنون درج نشده. نظر خود را بنویسید تا منتشر نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *